Onder de AANDACHT gebracht : CBB een goede zaak !!

Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden

 

Lezen is voor de meesten van ons zo gewoon dat we er niet bij stil staan wat het zou betekenen wanneer we dit zouden moeten missen. Blindheid, slechtziendheid, dyslexie of een chronische ziekte zijn de belangrijkste oorzaken waarom gewoon lezen voor velen niet (meer) mogelijk is. In Nederland zijn er 350.000 blinden en slechtzienden en 600.000 dyslectici. Daarom zet de CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, voor hen lectuur om naar passende leesvormen. Dit doen we met 35 werknemers en maar liefst 250 vrijwilligers die zich professioneel en belangeloos inzetten.

We zijn trots op wat we doen. Vanuit een christelijke identiteit hebben we als doel te voorzien in de behoefte aan lectuur en informatie bij mensen met een leesbeperking. De CBB heeft een grote collectie christelijke lectuur in passende leesvormen: braille, grootletter, digitale en gesproken vorm. Tot onze collectie behoort een groot aantal christelijke kranten en tijdschriften in gesproken vorm. Verder hebben we Bijbels, bijbelse dagboeken en bijvoorbeeld liedbundels. Daarnaast produceren we in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek zowel christelijke als algemene lectuur voor Bibliotheekservice Passend Lezen.

Tenslotte helpt de CBB bedrijven en organisaties in het toegankelijk maken van informatie voor hun klanten. Bijvoorbeeld brailleren van visitekaartjes, inspreken van informatie, voelbare vluchtroutes en menukaarten in braille.

Mocht u iemand kennen die moeite heeft met lezen, wijs hen dan op de CBB! Via info@cbb.nl of 0341- 56 54 99 kunt u gratis een catalogus aanvragen of een proefexemplaar van een krant of tijdschrift voor uzelf of iemand in uw omgeving. U kunt ook kijken op www.cbb.nl

Of wellicht houdt u van lezen en heeft u een mooie stem. Voor onze vestigingen in Sneek en Ermelo zoekt de CBB nieuwe vrijwillige inlezers. Is dit mooie vrijwilligerswerk iets voor u? Op www.testjestem.nl kunt u zich aanmelden als inlezer. Hopelijk tot binnenkort